У Чугуївському районі Харківської області чоловік потонув на території власного подвір'я. Про це на брифінгу повідомив речник управління ДСНС Харківської області Євген Василенко.

Трагедія сталася вчора, 9 липня, у с. Геніївка. Там 65-річний чоловік захлинувся в ямі-копанці на своєму подвір'ї. Ймовірно, чоловік був напідпитку.

Загалом за минулий тиждень разом із цим загиблим у Харкові та області потонуло четверо людей. Двоє з них - у Харкові: в Удах - 33-річний чоловік, на Журавлівці - 27-річний хлопець із Нігерії. Ще одна людина потонула в селі Грачівка Куп'янського району.

За словами Євгена Василенка, від початку купального сезону на водоймах Харківської області загинуло 12 осіб.

Що важливо пам'ятати, якщо ви рятуєте потопаючого

  • Якщо ви побачили, що хтось тоне, то насамперед покличте голосно на допомогу. Переконайтеся, що вас почули. Дуже може бути, що поруч виявиться хтось, хто вміє плавати краще за вас і зробить все швидше і надійніше.
  • Не пливіть навскоси. Краще добігти по суші якомога ближче до потопаючого.
  • Якщо глибина велика і ви самі не діставатимете до дна, то, насамперед, пам'ятайте: людина, що тоне, панікує і може втопити і вас. На це здатна будь-яка людина, хто вагою більше половини вашої власної.
  • Якщо ви в собі впевнені, то підпливайте до потопаючого завжди ззаду - так менша ймовірність, що він у вас вчепиться.
  • Самі пливіть на боці, загрібаючи однією рукою, або на спині, утримуючи потопаючого двома руками. Якщо потопаючий знепритомнів, підпливіть ззаду і підхопіть його за горло згином свого ліктя і транспортуйте в такому положенні.
  • Не поспішайте. Розраховуйте свої зусилля.