9 лютого, близько 22:50 армія РФ вдарила трьома безпилотниками типу "Shahed " по Немишлянському району Харкова. Пожежа спалахнула на нафтобазі, розказав начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов, пише "Суспільне".

Він повідомив, що дизель та бензин змішалися зі снігом і вулиця, яка йде вниз від нафтобази, перетворилася на пекельну лаву. Через це сталося загоряння приватних будинків по вулиці Котельній. Повністю згоріли 15 житлових будинків. 

Пожежу на нафтобазі ще ліквідують. На території було близько 3 тисяч 800 тонн палива, зазначив начальник слідчого управління.

За словами очільника ОВА Олега Синєгубова, окупанти запустили понад 10 безпілотників по Харківській області, поцілили два з них, пише "Думка".

"Частину знищили, частину ще шукаємо. Там Курська область, Бєлгородська область. По різному йдуть, ворог вигадує маршрути, щоб обійти сили Повітряної оборони", — сказав Синєгубов.

В результаті пожеж, через удари БПЛА, загинуло 7 людей, серед них родина з трьома маленькими дітьми. Сімʼя опинилася заручником вогню всередині свого ж будинку. Тіло чоловіка знайшли в коридорі будинку, мама з дітьми намагалася врятуватися в ванній.

Фото: "Суспільне", "Думка"