72- річний харків’янин зарубав сокирою свого нового знайомого, розчленував його тіло та закопав останки на дачі, повідомляють у прокуратурі.

Трагедія сталася 19 січня 2023 року у Немишлянському районі Харкова. Вбивця та жертва познайомилися у черзі за гуманітарною допомогою. Чоловіки, святкуючи Водохреща, випили півтора літра горілки, і між ними виникла сварка. Власник квартири завдав гостю шість ударів сокирою по голові. Потерпілий помер.

Зловмисник ліг спати, а зранку, зрозумівши, що вбив людину, пішов в магазин за горілкою: за його словами, він хотів заспокоїтись.

Потім чоловік вирішив розчленувати тіло товариша й ховати його частинами. Сокирою та пилкою він відрізав голову та руки вбитого і 21 січня закопав їх біля гаражу на своїй дачі. Вивезти інші частини з дому йому не вдалося, бо дочка викликала поліцію. Жінка принесла ліки для батька і, зайшовши в квартиру, побачила поруч з окривавленими інструментами рештки трупа.

Суд визнав чоловіка винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 8 років 6 місяців позбавлення волі. За рішенням суду він також має виплатити 1 млн. гривень компенсації сім'ї вбитого.

Обвинувачений свою вину визнав.