В облуправлінні лісового та мисливського господарства розповіли, якими будуть ціни на ялинки у Харківській області.

Як пише "Суспільне", цього року новорічні ялинки в Харківській області продаватимуть зі складів Чугуєво-Бабчанського та Гутянського лісгоспів. Лісники планують заготовити близько 4 тисяч дерев. Усі будуть марковані етикетками зі штрих-кодом.

Вартість однієї ялинки заввишки до 1,5 м у лісгоспі - 160 грн.

Через війну не всі лісгоспи регіону можуть заготовляти ялинки (аналогічна ситуація була і з дровами для зими). Торік було продано 9130 ялинок, тобто цього року очікуються вдвічі менші продажі.

У Держекоінспекції Харківської області вже запланували проведення операції "Новорічна ялинка", спрямовану на боротьбу з браконьєрами. У відомстві також нагадали про заборону ходити в ліси та високу мінну небезпеку.

У Харкові перший ялинковий базар відкрився на Сумському ринку, пишуть у соцмережах городяни. Ціни - різні, від 500 до 2500 грн.

На площі Свободи цього року через небезпеку обстрілів не встановлюватимуть ялинку, не буде і новорічного ярмарку з ковзанкою та фудкортами. Міську ялинку перенесли на одну зі станцій метро, ​​її висота - 5,5 метра. Там же встановили і традиційний будиночок Діда Мороза.