У Харкові судитимуть власницю салону краси, яка збирала у клієнтів інформацію для росіян. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Встановлено, що жінка була власницею салону краси в Ізюмі, куди приходили місцеві жителі. Спілкуючись із клієнтами, фігурантка "випитувала" в них інформацію, яку опісля надсилала через месенджер куратору в РФ.

Зокрема, жінка передавала росіянам дані про місця дислокації підрозділів ЗСУ в Ізюмі та найближчих населених пунктах, а також відомості про склад і напрямки руху військової техніки.

З'ясувалося, що куратором жінки виявилася її знайома - теж мешканка Ізюма, яка після окупації району почала співпрацювати з росіянами, обійнявши посаду "керівника відділення пенсійного фонду Ізюмського району". Напередодні звільнення району вона втекла до РФ.

Наразі власниця салону краси перебуває під вартою. Їй інкримінують факт поширення інформації про переміщення, рух та ЗСУ, вчинений в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Жінці загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі. Справу розглядатимуть у Дзержинському районному суді Харкова.

f35b7922704c8f2bb10ae