Із прикордонного з РФ Вовчанська в Харківській області вивезли жінку, яка залишилася одна в багатоквартирному будинку. Про це повідомили в гуманітарній місії "Проліска".

За словами волонтерів, Марія Михайлівна разом із чоловіком пережила окупацію і вижила під обстрілами. У будинок, де вона жила, прилетів російський снаряд.

Два місяці тому пенсіонерка поховала чоловіка, який помер від інфаркту. До того моменту в усьому багатоквартирному будинку вона залишилася одна: інші мешканці виїхали.

Жінка за допомогою волонтерів відремонтувала дах будинку, але оскільки у Вовчанську немає газу та опалення, то вирішила виїхати з міста. З проханням про евакуацію Марія Михайлівна звернулася до волонтерів. Жінку вивезли до Харкова.

Вовчанськ - прикордонне з РФ місто в Чугуївському районі Харківської області: звідси до російського кордону - близько 4 км, до Харкова - 72 км. Вовчанськ був окупований у перший день війни і звільнений восени 2022 року. Місто перебуває під постійними обстрілами. Так, у середині жовтня росіяни вдарили з артилерії по місцевій ветеринарній клініці. А 31 жовтня - дві години били по Вовчанську з мінометів.

Гаряча лінія гуманітарної місії (з 9.00 до 18.00):

  • (093) 202-22-32;
  • (096) 404-10-34.