У Харкові на Центральному ринку залишилося багато кинутих автомобілів. Як повідомляє "Об'єктив", мародери потихеньку розкрадають автомобілі.

"З 24 лютого ми не працювали три місяці, ворота паркінгу закрили. Коли через три місяці запрацювали, приїхали - побачили таку картину. Ворота відчинені, а на парковці стоять покинуті машини. Хтось зараз повертається, забирає, але деякі люди за ними не повернулися", - розповів представник адміністрації парковки.

Що стосується злодіїв, які орудують тут у темну пору доби, то за це, за словами адміністрації, вони відповідальності не несуть, бо працюють до 14 години дня. Те, що адміністрація не повинна відповідати за безпеку машин, підтверджують і автоексперти.

"Парковка надає лише місце, а не забезпечує безпеку. Якщо у власника немає окремого договору саме на збереження майна, претензій він пред'явити не може, але може звернутися до поліції", - наголосив автоексперт Олександр Трепетін.

Подібна проблема – не лише на Центральному ринку. Покинутих машин багато і в спальних районах, особливо в тих, які сильно постраждали від обстрілів - таких, як Північна Салтівка. Автомобілі стоять прямо біля багатоповерхівок.

У поліції ж зазначили, що у місті взагалі зросла кількість авто, оскільки до міста продовжують повертатися люди. Через це у Харкові зростає і кількість ДТП. Крім того, буквально щодня на дорогах зупиняють нетверезих водіїв.