Мешканців Борівської громади Ізюмського району закликають евакуювати дітей у більш безпечні регіони через постійні обстріли. З таким закликом виступає влада Борівської громади. 

Для отримання допомоги з евакуацією необхідно звертатися на цілодобову безкоштовну гарячу лінію за номером: 0800 33 92 91.

У повідомленні СВА наголошується, що батьки або офіційні опікуни несуть повну відповідальність за безпеку дітей та мають прийняти рішення про їхню евакуацію, адже неповнолітні не можуть самостійно вирішувати це питання. Влада Борівської громади закликає дорослих виявити турботу та відповідальність, зробивши правильний вибір на користь життя найдорожчого.

Останнім часом РФ значно збільшила обстріли по громаді, зокрема, її центру - селища Борова. Ці території щоденно страждають від обстрілів з боку РФ.

До прикладу, 5 квітня росіяни завдали ударів зі "Смерчів" по селищу Борова. У населеному пункті було пошкоджено школу та шкільні гаражі. 3 квітня  РФ вдарила двома ракетами "Гром Е-1" по Боровій.  27 березня російські війська завдали удару керованою авіабомбою по Боровій. Внаслідок обстрілу загинув 12-річний хлопчик.

Крім того, на півночі Харківської області можуть оголосити евакуацію. Мова йде про Харківський та Богодухівський райони (Золочівський напрямок).