7-річна дівчинка у селі Бригадирівка в Ізюмському районі пішла до бабусі, яка живе неподалік, та зникла. Як розповіли правоохоронці, на пошуки дівчинки було направлено особовий склад територіального відділу поліції, кінологи і рятувальники.

Поліцейські оглянули вулиці села, лісопосадки та інші місця ймовірного місцезнаходження дитини. Під час пошуку з'ясувалося, що дитина прийшла до будинку бабусі, сховалася за диваном та заснула.

Поліція закликає батьків слідкувати за дозвіллям дітей та пояснювати, як важливо повідомляти близьких про своє місцезнаходження.

Що робити, якщо зникла дитина

  • зверніться до поліції будь-яким зручним способом та повідомте про зникнення дитини. Надайте всю доступну інформацію, що може допомогти в пошуку;
  • зберіть дані про дитину. Запишіть її повне ім’я, дату народження (вік), обставини та місце зникнення, коло спілкування (у тому числі у соціальних мережах), зовнішні ознаки: зріст, тілобудову (вагу), колір волосся та очей, одяг. Знайдіть фотографії дитини та іншу ідентифікаційну інформацію;
  • зберігайте постійний зв'язок з поліцією. Дотримуйтесь інструкцій слідчих та ювенальних поліцейських.
  • зверніться до пошукових загонів волонтерів. У Харківській області діє пошуково-рятувальний загін "Мілена", номер його "гарячої лінії" - 068-777-0-112.