РФ вранці 7 лютого вдарила по Харкову корейськими ракетами. Про це повідомив начальник Слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Дві з п'яти ракет, випущених уранці по Харкову, - виробництва КНДР.  Металеві уламки балістичних ракет вибухотехніки зібрали на території промислової зони. Попередні висновки фахівців - це північнокорейські ракети HVASON 11GA (KN-23).

П'ять ракетних ударів російські війська завдали по підприємствах Харкова у Слобідському районі. За даними Болвінова:

  • дві ракети прилетіли на підприємство, яке займається виробництвом бетону;
  • одна ракета - по підприємству, яке займається створенням бетонних виробів; 
  • одна ракета - по підприємству з виробництва покрівлі;
  • від ракет постраждали інші промислові підприємства, були влучання і в дорогу.

Надійшли відомості про трьох постраждалих: це охоронець, який перебував на території одного з підприємств, генеральний директор і 52-річна жінка. Жінці надали допомогу.

По Харкову вже завдавали удару північнокорейськими ракетами. Це було 2 січня. Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомляв, що фахівці вивчилии уламки і встановили країну-виробника.

► 21 грудня 2023 року посол США при НАТО Джуліан Сміт зазначила, що американці мають дані, що КНДР поставила в Росію 1000 контейнерів із військовим обладнанням і снарядами.

► 4 січня координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що РФ використовувала для ударів по Україні придбані у Північної Кореї балістичні ракети.

► 9 січня 47 країн у спільній заяві засудили постачання Північною Кореєю балістичних ракет Росії.

► 10 січня використання північнокорейських ракет РФ засудили члени Радбезу ООН.