Поліцейські знайшли та повернули харків'янці викрадену старовинну бандуру, вартість якої становить понад 100 тисяч гривень. Про це повідомили у поліції.

Наприкінці червня до поліції звернулася мешканка Основ'янського району та повідомила, що з її житла зникли цінні речі. Правоохоронці з'ясували, що у 24-річної дівчини зловмисники викрали старовинний музичний інструмент вартістю понад 100 тисяч гривень та золоті прикраси. Було відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування оперативники вийшли на слід правопорушника. Ним виявився 34-річний мешканець Харкова, який дуже швидко реалізував викрадене майно через ломбард. За старовинну бандуру, яка коштує понад 100 тисяч гривень, він одержав 7 тисяч гривень.

Чоловіку загрожує до 8 років позбавлення волі. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу. Сьогодні, 6 липня, співробітники відділу поліції повернули власниці музичний інструмент.