У Харківській області рейдер захопив агрофірму померлого знайомого. Про це повідомили у прокуратурі.

У селі Рідкодуб Купʼянського району знаходилось приватне сільськогосподарське підприємство. У період з лютого по вересень 2022 село було окуповано РФ. У жовтні 2022 року власник підприємства помер, а його давній 67-річний знайомий вирішив очолити підприємство.

Чоловік підробив документи та заволодів майном згідно фейкового договору купівлі-продажу корпоративних прав, датованого липнем 2022 року. У договорі було зазначено, що справжній власник нібито передав рейдеру частку у статутному капіталі розміром 100% за 2000 грн.

Через таку схему ділок протиправно заволодів підприємством та його майном - аграрною технікою та майже 2500 тоннами зерна.

Наразі підозрюваний перебуває за кордоном. Вирішується питання щодо його оголошення в міжнародний розшук.

Зловмиснику заочно повідомлено про підозру за фактом протиправного заволодіння майном підприємства, у тому числі частками його засновників, із використанням підроблених документів, за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло велику шкоду (ч. 3 ст. 206-2 КК України). Йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до двох років.