У ніч на 6 березня, близько 01:10, 4 безпілотники вдарили по дитячому садочку та ліцею у селі Мартове Чугуївського району. Постраждалих не було, повідомили у прокуратурі.

За словами голови Печенізької селищної ради Олександра Гусарова, дрони пошкодили також критичну інфрастроктуру, газогін, електромережі, приватні будинки, комунальні заклади. Один із дронів поцілив поміж продуктовими магазинами - там вибиті шибки та пошкоджені фасади.

Начальник Слідчого управління поліції в Харківській області Сергій Болвінов повідомив, що ще один БПЛА влучив у меморіальний комплекс. Після нічної атаки у селі лишилися вирви, знайдені уламки російських БПЛА "Герань-2".

У свою чергу очільник ХОВА Олег Синєгубов та прес-служба поліції повідомляють, що селище атакували 7 безпілотників, частину яких збили сили ППО.

"Герань" - це російська назва іранського безпілотника "Шахед", який війська РФ використовують для бомбардувань.  Летить такий безпілотник на висоті від 60 до 4000 м зі швидкістю 180 км/год. БПЛА має гучний двигун, тому політ ударного дрона можна почути за кілометри. Знищити безпілотник можна будь-яким засобом ППО, а виявити - за допомогою радара.