В Ізюмському районі Харківської області українські військовослужбовці збили російський літак, не використовуючи ракет. Про це повідомляє "АрміяInform".

Ворожий літак збили бійці бригади під командуванням Героя України Ярослава Мельника, які з 24 лютого захищали українське небо на Херсонщині та біля Запоріжжя, а в середині березня отримала наказ вирушити до району Ізюму під Харковом.

Тоді росіяни здійснювали авіанальоти на Ізюм та околиці та полювали за коштами ППО.

Якось українським військовим вдалося знищити російський літак, не використовуючи ракет. Зенітники виявили ціль, увімкнули радар підсвічування.

"У кабіні російського пілота в цей час зазвучали звукові повідомлення про опромінення радаром. Він зрозумів, що з мисливця перетворився на мету. Напевно, це так приголомшило льотчика, що він одразу катапультувався. Літак розбився", - каже Ярослав Мельник.

Усього на рахунку підрозділу - 28 цілей ворога: 11 бойових літаків різних типів, два вертольоти, дві крилаті ракети та 13 безпілотників.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, на Ізюмському напрямку зенітники відігнали російський літак, який намагався атакувати українців. Збити ворожий винищувач не вдалося.