У Харкові встановили національний рекорд до Дня радості, повідомили в міськраді.

У встановленні рекорду взяли участь харківські психологи, педагоги та IT-фахівці, а також міжнародні волонтерські організації, всеукраїнські благодійні фонди, студенти 40 університетів України, підприємці.

1 серпня 512 дітей з усіх областей від 6 до 9 років одночасно отримали дзвінок-привітання від анімованого персонажа Морквини через додаток "Ізі Бізі". Протягом 20 хвилин діти малювали, гралися та виконували інтерактивні завдання разом із новим другом. Цей рекорд офіційно зафіксували представники Національного реєстру рекордів України.

Мета ініціативи - подарувати українським дітям позитивні емоції, щоб зменшити страхи та травматичні спогади, які вони переживають під час війни.

Для встановлення рекорду за кожною Морквиною "сховався" волонтер, який за допомогою додатку керував діями та голосом персонажа. 

Акцію організували та провели кілька громадських організацій і проєктів.

Всесвітній день радості проводиться 1 серпня. Свято було започатковано 2010 року з ініціативи колумбійця Альфонсо Бецерри на конгресі з управління культурою, що відбувся в Чилі. Всесвітній день радості слугує для того, щоб замислитися над важливістю збереження цього почуття в кожну мить життя та його перетворювальною силою. Почуття радості відіграє найважливішу роль у житті людей, оскільки воно пов'язане із задоволенням, гарним настроєм. Протягом усього життя неможливо не відчувати цю основну емоцію людини. Спочатку це свято відзначали щонайменше в чотирнадцяти країнах світу, включно з Чилі, Бразилією, Аргентиною та іншими. Сьогодні його відзначають всюди.