У Харкові знову можна подати заявку на допомогу ООН. Представництво управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ) відновлює прийом людей. Розмір допомоги становить 6660 гривень на людину.

Як зареєструватися в Харкові

Відкрито запис в електронну чергу. Для отримання номера в електронну чергу потрібно заповнити гугл-форму.

Подивитися свій номер у черзі після заповнення можна за цим посиланням.

Коли дійде ваша черга, потрібно поїхати до реєстраційного центру за адресою: пр. Героїв Харкова, 131-Б. Графік роботи: Пн - Пт 9:00 - 18:00, Вс 10:00 - 17:00.

Хто має право на допомогу

  1.     той, хто раніше не отримував грошову допомогу від міжнародних організацій,
  2.     той, хто має дохід, менший за 5400 грн на людину,
  3.     той, хто належить до таких категорій:

► переселенці,

► особи, які не переміщалися після 24.02.2022, але постраждали від воєнних дій у таких областях, як Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська,

► люди, які через військові дії були змушені покинути свої домівки, але повернулися до постійного місця проживання (зокрема й з-за кордону).

Обов'язкові критерії вразливості, що дозволяють подати заявку на допомогу:

  •     сім'ї, які мають тільки одного з батьків (або батька, або матір) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або зі старими людьми (55 років і старше);
  •     сім'ї, які очолює один/декілька людей похилого віку (55 років і старше) або людина похилого віку з однією дитиною або кількома дітьми молодше 18 років;
  •     сім'ї з однією або кількома особами з особливими потребами, які мають інвалідність або хронічні захворювання;
  •     прийомні сім'ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками.

Для всіх критеріїв має бути документальне підтвердження.

♦ Якщо ви не підпадаєте під критерії грошової допомоги, але потребуєте юридичної допомоги, психологічної підтримки - ви можете звернутися в офіс на пр. Героїв Харкова.

Фахівці нададуть консультацію або зареєструють ваш запит, після чого з вами зв'яжеться профільний співробітник для надання допомоги.