Харківську мерію просять увімкнути ліхтарі на Північній Салтівці. Відповідну петицію розміщено на сайті міськради.

"Вулиця Дружби Народів повністю в темряві. Від метро Героїв Праці дістатися до будинку дуже важко, з тим, що останній транспорт виїжджає о 21-15, а багато людей працюють до 21-00. Наближається осінь і зима. На дорогах дедалі більше і більше автомобілів, що за повної темряви загрожує здоров'ю городян та їхнім дітям", - повідомив автор.

Для того, щоб петицію розглянула міськрада, вона має зібрати 5 тис. підписів за 90 днів. Для збору залишається 88 днів. Поки петицію підписали 67 осіб.

Аналогічна петиція була зареєстрована понад місяць тому. Автор просив відновити вуличне освітлення на Північній Салтівці-3, від вулиці Наталії Ужвій до вулиці Леся Сердюка. Цю петицію за місяць із невеликим підписали 239 осіб. Залишається ще 54 дні. 

У Харкові вуличне освітлення вимкнули після початку повномасштабного вторгнення РФ. Це пояснювалося заходами безпеки. З початку березня 2023 року світло почали повертати на вулиці міста. Зараз значна частина міста у вечірній час освітлюється. Північна Салтівка - найбільш постраждалий від російських обстрілів житловий масив. Тут на відновлення інфраструктури потрібно більше часу.