Учора, 2 травня, близько 16:00 РФ завдала два авіаудари КАБами по Дергачах. Одна бомба впала біля спортзалу з дітьми, друга вдарила по приватним будинкам, повідомили у прокуратурі.

Загалом травми отримали 9 людей, 8 із них - діти.

На момент удару діти займалися карате у спортзалі. Травми отримали 7 із них: 6 хлопчиків та 1 дівчинка віком від 9 до 15 років. Вони дістали порізи рук і ніг. Ще один 8-річний хлопчик порізав склом пальці та отримав гостру реакцію на стрес. Під час удару він сидів за письмовим столом, його мама - поруч за машинкою для шиття. Вона не постраждала.

Директорка фітнес-клубу Яна Карабець розповіла, що авіабомба влучила у 50 метрах від залу, пише "Суспільне". За її словами, сирен вона не чула, а про повітряну тривогу дізналися з повідомлень у месенджері, тому діти не встигли сховатися.

Також отримав поранення 76-річний чоловік - Анатолій Стрілець. Чоловік лежав на ліжку, на нього полетіло скло з вибитого вікна. За словами його дружини, яка в мить влучання була в літній кухні, у будинку вирвало вікна, двері, зруйнований дах. Також руйнувань зазнали літня кухня, сарай та підвал.

За попередніми даними, ворог завдав удари по місту УМПБ Д30-СН (уніфікований міжвидовий плануючий боєприпас, калібр 30 см). Про цей снаряд читайте - тут.

Фото: "Суспільне", прокуратура, Дергачівська МВА