У матері з Великобурлуцької громади Харківської області збираються забрати дітей, бо вона відмовилася їх евакуювати. Про це пише "Суспільне".

У громаді проводять примусову евакуацію сімей із дітьми. Залишилося вивезти лише двох дітей - 6-річного хлопчика та 15-річну дівчинку з Малого Бурлука. Залишатися в цьому селі небезпечно: по Малому Бурлуку росіяни били авіабомбами, були жертви. Зокрема, у лікарні померла 13-річна дівчинка, поранена внаслідок удару.

Голова Великобурлуцької селищної військової адміністрації Віктор Терещенко повідомив, що сім'ї запропонували кілька варіантів евакуації: поїхати в Закарпатську область на місяць із харчуванням, медиками та можливістю навчання або в Покотилівку Харківської області на три місяці. Волонтери надають житло, благодійники готові виділяти гроші. Але батьки від усіх пропозицій відмовилися.

За словами Терещенка, мати мотивує свою відмову наявністю господарства: у неї - 5 курей. Також вона заявляє, що примусова евакуація порушує її права.

Відомо, що в 14 років ця дівчинка не отримала паспорт. На запитання, чому, мати відповідає: "А для чого він їй потрібен? У мене в самої фотографія не вклеєна вже двічі". 

На батьків склали адмінпротокол за невиконання батьківських обов'язків і передали його до суду.