У Харкові заочно судитимуть чоловіка, який пішов воювати в бригаду генштабу РФ. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

За даними слідства, харків'янин у 2015 році переїхав жити до РФ і періодично відвідував так звані "Д/ЛНР". Чоловік активно підтримував дії росіян, заробляючи собі "авторитет". У колі нових знайомих його називали "Салтівка" - за назвою району, в якому він колись жив.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік брав активну участь у бойових діях у Харківській області - зокрема, у селі Мала Рогань та Ізюмі. Зміцнивши зв'язки з російськими кураторами, він вступив до лав окремого підрозділу 16-ї бригади головного управління генштабу збройних сил РФ.

У 2022 році чоловік у забороненій в Україні соцмережі "Одноклассники" написав своїй знайомій із Харкова. Під виглядом дружньої бесіди він розпитував про місця дислокації ЗСУ та військової техніки. Харків'янка ж, проявивши пильність, не стала передавати йому жодної інформації.

Наразі фігуранта оголошено в розшук. Йому інкримінують факт державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Чоловікові загрожує тюремне ув'язнення на строк до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Його судитимуть заочно в Київському райсуді Харкова.

photo-2024-01-03-10-34-17