Армія РФ 2 жовтня скинула на Харківську область керовані авіабомби. Під ударом опинився Куп'янськ, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Пошкоджено щонайменше 7 будинків, знищено кілька машин місцевих жителів. За попередніми даними, люди не постраждали.

Наслідки влучень ліквідовують рятувальники.

Удень росіяни завдали ще одного удару по Куп'янську. Пошкоджено багатоквартирні будинки. 

В обласній прокуратурі розповіли, що внаслідок обстрілу Куп'янська постраждали двоє мирних мешканців - 76-річний чоловік і 57-річна жінка.

За попередніми даними, росіяни вдарили по Куп'янську керованою авіабомбою на базі ФАБ-250.

За фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) розпочато досудове розслідування.

Учора, 1 жовтня, росіяни також вдарили фугасною бомбою по Куп'янськ-Вузловому. У селищі пошкоджено будинок і госпспоруду, виникла пожежа.

Куп'янський район був окупований з лютого 2022 року. Більшу частину району звільнили після Харківського контрнаступу восени минулого року. Відтоді на Куп'янському напрямку тривають бойові дії. Зокрема, росіяни 22 вересня обстріляли житлові будинки в Куп'янську, через що два будинки було зруйновано.

19 вересня російські військові вдарили по Куп'янську ракетою "Грім-Е1". Унаслідок удару зруйновано міст через річку Оскіл. Тоді росіяни обстріляли автомобіль волонтерів, які евакуювали місцевих жителів. Загинули 6 осіб.

Начальник прес-служби Східного угруповання ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що російське командування стягнуло на Куп'янсько-Лиманський напрямок ще 5000 солдатів. Якщо раніше, за даними Євлаша, 25-та російська армія тут налічувала 12 тисяч осіб, то тепер - 17 тисяч.

Військові експерти припускають, що в планах росіян - вийти на найближчі підступи до Куп'янська і Куп'янська-Вузлового - великих і стратегічно важливих залізничних вузлів, а також відтягнути сили ЗСУ з інших ділянок фронту.