Росіянин застрелив мешканку Харківської області, коли вона зателефонувала брату і заговорила українською мовою. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокурори довели, що 2 червня 2022 року в окупованому на той момент Ізюмі 35-річна жінка підійшла до штабу російських військовослужбовців, де були Wi-Fi і зв'язок.

Вона хотіла зателефонувати своєму братові, який живе в Івано-Франківській області. Зі штабу вийшов 40-річний російський військовий із пістолетом. Його розлютило, що жінка говорила українською мовою. Військовий вистрілив жінці в груди, та загинула на місці.

Дзержинський районний суд Харкова визнав винним заступника командира 3-го танкового батальйону з озброєння 6-ї окремої танкової бригади (в/ч 54096, 1-ї танкової армії західного військового округу ЗС РФ). За ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України його засудили до 15-ти років позбавлення волі.

Оскільки засуджений переховується від українського правосуддя, термін відбуття ним покарання почне обчислюватися з моменту його фактичного затримання.