На Харківщині прикордонники бригади Гвардії наступу "Сталевий кордон" вдарили по розвідкомплексах РФ. Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Українські бійці за допомогою FPV-дронів знищили ворожий оптико-електронний комплекс "Іронія-М" та комплекс дальнього візуального спостереження "Муром-П". За допомогою цих "очей Мордора" загарбники намагаються вести розвідку.

Пристрій "Іронія-М" обладнаний відеокамерами, тепловізорами і лазерними далекомірами. Військові ЗС РФ за їх допомогою можуть бачити військову техніку на відстані до 7 км, а людину —  до 2,5 км. До комплексу входить система датчиків руху, вони реагують на переміщення об'єктів по периметру в 3 км. Коли виявляється ціль, то інформація про неї передається по захищеному радіоканалу.

Комплекс дальнього візуального спостереження "Муром-П" може побачити людину на відстані до 10 км. Таку апаратуру встановлюють на височинах.

Речник "Сталевого кордону" Іван Шевцов розповідав, що українські бійці для враження ворожої техніки застосовують протитанкові засоби, артилерію та FPV-дрони. Крім того, що дронами вдається вражати засоби відеоспостереження, ЗСУ знищують їми й легкову техніку ворога