У Козачій Лопані 30 листопада російська ракета влучила у багатоквартирний будинок, на щастя, ніхто не постраждав. Про це повідомив голова Дергачівської громади В'ячеслав Задоренко.

За його словами, останніми днями ситуація на державному кордоні України залишається стабільно напруженою. Під регулярною вогневою поразкою ворога знаходяться Гоптівка, Ветеринарне, Гранів, Козача Лопань. Також високою залишається мінна небезпека. У ХОВА зазначили, що інтенсивність обстрілів ворога зросла в кілька разів і в Куп'янському районі, там також переважно страждають прикордонні населені пункти.

Яка ситуація на даний момент у Дергачівській громаді

► Жителі Дергачів, селищ та сіл регулярно отримують допомогу від міської ради, ХОВА та благодійних партнерів.

► Енергетики Дергачівського РЕСУ продовжують ремонт електромагістралі у Слатиному та Безруках. Станом на сьогоднішній день відновлено дроти на 6 з 13 підстанцій, проводиться підв'язка відновленої високовольтної лінії до внутрішніх енергосистем. Здійснено подачу електроенергії до частини домоволодінь Руської Лозової, майже закінчено відновлення електроенергії у Козачій Лопані та Новій Козачій.

► Найскладніша ситуація – у Прудянці та Цупівці, де практично повністю зруйновані вуличні електролінії. В інших населених пунктах відновлювальні роботи поки що провести неможливо через значну площу замінованих територій.

► У пріоритеті фахівців Харківгазу – відновлення газопостачання до Руської Лозової. В інших населених пунктах, де немає газу, проводиться обстеження об'єктів інфраструктури, визначення обсягу робіт, кількості матеріалів.

► Що стосується сфери поводження з відходами, то під час бойових дій російськими військами було знищено сміттєвози в Руській Лозовій та Великих Проходах. Також внаслідок ворожих обстрілів пошкоджено екскаватор та сміттєвоз у Дергачах та трактор у Слатино. Крім того, на території громади було знищено 230 контейнерів для збирання твердих побутових відходів. При цьому вивіз сміття на території Дергачів відбувається безперебійно, за потреби.