У селі Сенькове Куп'янського району Харківської області вранці 31 липня через коротке замикання загорівся приватний будинок. У вогні загинула 41-річна жінка, повідомили в облуправлінні ДСНС.

Коли рятувальники прибули на місце, горів дах приватного будинку та прибудова до нього на площі 80 кв. м. Пожежу було ліквідовано об 11:15.

Того ж дня рятувальники виїжджали гасити пожежу в селищі Слобожанське Чугуївського району. Тут загорілася квартира на 3-му поверсі 5-поверхового будинку. Унаслідок пожежі постраждав 29-річний хлопець: він зазнав отруєння чадним газом і був госпіталізований.

З будинку рятувальники евакуювали 6 осіб, зокрема трирічну дитину. Займання було ліквідовано о 18:46. Причина пожежі з'ясовується.

Чадний газ - головний вражаючий фактор під час пожеж. Саме від нього, а не від відкритого вогню, найбільше страждають і гинуть люди. Чадний газ викликає раптовий головний біль, нудоту, запаморочення, сонливість. Часто, якщо пожежа починається вночі, і виділяється чадний газ, людина просто засинає і більше не прокидається. Найкращий спосіб уникнути трагедії - поставити датчики чадного газу.