У всіх районах Харківської області будуть створені підприємства з управління спортивною інфраструктурою. Про це 29 листопада на засіданні колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) повідомив заступник голови ХОДА Євген Савін. За його словами, в районах області з'являється все більше спортивних об'єктів. І потрібно вже зараз замислюватися про те, хто буде управляти стадіонами, спортивними залами та центрами. "Всі об'єкти потрібно передати на баланс районних КП "Спорт для всіх". Недостатньо відкрити новий спортивно-оздоровчий комплекс - необхідна організація, яка буде ним управляти", - заявив Є.Савін.

За його словами, єдина організація забезпечуватиме доступ до спортивних споруд та організовуватиме заняття фізкультурою всіх мешканців, а не окремих їх категорій. "Але в цілій низці районів комунальні підприємства "Спорт для всіх" досі ще не створені", - зазначив Є.Савін.

"Необхідно об'єднати підприємців, політиків і керівників підприємств будь-якої форми власності. Якщо ви не створите систему управління спортивною інфраструктурою свого району чи міста, то не досягнете результатів. Показувати хороші результати тільки в сільському господарстві недостатньо", - заявив голова ХОДА Михайло Добкін.

Довідка "SQ". 18 січня 2003 р. Кабмін прийняв рішення створити Центр фізичної культури "Спорт для всіх". Ця організація повинна замінити спортивні товариства, на розвиток яких у минулі роки виділялися бюджетні кошти.

"Спорт для всіх" - це спеціалізовані бюджетні організації для провадження фізкультурно-оздоровчої та спортивної діяльності населення за місцем проживання та в місцях масового відпочинку. До системи центрів належать Всеукраїнський центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", обласні, міські та районні центри.