"Товарообіг між Харківською областю і Польщею за січень - вересень цього року зріс у два рази порівняно з аналогічним періодом минулого року", - заявив 30 листопада на зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвином голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, у Харківської області та Польщі є дуже великий потенціал у плані економічної співпраці.

"Експорт товарів з харківського регіону до Польщі зріс у 3,6 разів, а імпорт зріс лише на 46%. Ми повинні створити умови для польських підприємців і в інформаційному плані, і в плані перших кроків у бізнесі. Я не думаю, що тут можуть бути якісь проблеми, крім однієї - це світова криза, яка сьогодні заважає стрімкому розвитку бізнесу", - підкреслив губернатор.

 

Довідка "SQ". Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Г.Литвин 29-30 листопада перебуває в Харкові з офіційним візитом.

З січня до вересня цього року товарообіг Харківщини з країнами ЄС склав 532 млн. дол. Товарообіг з Польщею (82 млн.дол.) - на другому місці за товарообігом регіону з країнами ЄС (на першому - з ФРН, 100 млн.дол., на третьому - з Чехією, 34 млн.дол.).