"11-е місце Харківської області в рейтингу Кабінету міністрів за підсумками дев'яти місяців 2011 р. - поки що кращий за останні роки результат регіону", - заявив під час засідання колегії Харківської облдержадміністрації (ХОДА) заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

Оцінку результатів соціально-економічного розвитку областей Кабінет міністрів проводить з 2005 р., а з 2008 р. формує її у вигляді рейтингу. "Ніяких перших або призових місць ніколи Харківська область не займала. Кращий наш результат був у 2009 р. - 24-е місце за підсумками року (як і за підсумками дев'яти місяців), а у 2008 і у 2010 рр. було останнє - 27-е місце (за підсумками дев'яти місяців - 26-е)", - повідомив Ю.Сапронов.

"Не могла область без системної щоденної кропіткої роботи з такою складною структурою економіки, де є величезна кількість державних підприємств-монстрів ще радянської економіки, бути навіть у першій п'ятнадцятці. Команда Михайла Добкіна прийшла працювати 30 березня 2010 р., коли був повністю втрачений перший квартал і практично згублений другий, зважаючи на значну інерційність макропоказників, і по суті з третього кварталу 2010 р. ми почали планомірно і системно рухатися вперед. Сьогодні ми маємо перший хороший результат", - підкреслив Ю.Сапронов.