Пробний перепис населення пройде в Дергачівському районі Харківської області з 1 до 14 грудня. Про це повідомив офіційний сайт Державного комітету статистики України.

Метою проведення пробного перепису населення є відпрацювання методологічних та організаційних питань для проведення всеукраїнського перепису населення 2012 р., а також технології автоматизованої обробки отриманих матеріалів.

Відповідно до організаційно-методологічних засад всеукраїнського перепису населення, пробний перепис має проводитися в адміністративно-територіальній одиниці, за структурою населення і типами поселень найбільш наближеною до структури країни в цілому. Дергачівський район Харківської області є одним з районів, які відповідають цим критеріям, відзначили в Держкомстаті.

Пробним переписом населення буде охоплено майже 95 тис. мешкнаців, близько 450 осіб будуть залучені як тимчасовий переписний персонал.

Довідка "SQ". Кабінет міністрів України планує провести перепис населення в Україні в 2012 р. За даними Держкомстату, чисельність населення України на 1 жовтня склала 45 млн. 822 тис. 214 осіб.