"Я, перш за все, - член Партії регіонів і буду працювати там, де мені вкажуть партійні керівники. Ви ж знаєте, що Партія регіонів працює для людей, отже, я як менеджер - у наймі у людей", - заявив "SQ" начальник КП "Харківський метрополітен" Сергій Мусєєв, коментуючи чутки про своє можливе призначення на посаду начальника КП "Київський метрополітен".

Довідка "SQ". С. Мусєєв у квітні 2006 р. був призначений начальником Харківського метрополітену.

14 січня 2008 р. був усунений з посади начальника метрополітену. в.о. начальника метрополітену був призначений Геннадій Броншпак.

8 серпня 2008 р. Верховний Суд України поновив С. Мусєєва на посаді начальника ДП "Харківський метрополітен", і 17 листопада він знову вступив на посаду.

В.о. голови Київської міськдержадміністрації Олександр Попов 30 липня звільнив начальника КП "Київський метрополітен" Петра Мірошникова. Можливим кандидатом на посаду, що звільнилася, в ЗМІ назвали С. Мусєєва.

Харківський метрополітен посідає друге місце в Україні за протяжністю (35,59 км), а також за кількістю перевезених пасажирів (у середньому близько 800 тис. пасажирів на добу). У харківському метро 28 станцій, рухомий склад - 321 вагон.