Кабінет міністрів України затвердив склад організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи 2015 р. з баскетболу. Як повідомив офіційний сайт Кабміну, очолив оргкомітет прем'єр-міністр України Микола Азаров. У складі оргкомітету - міністри, керівники центральних відомств і регіонів, що претендують на проведення матчів Євробаскету. Серед них - голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін і харківський міський голова Геннадій Кернес.

Довідка "SQ". Україна отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних 2015 р. 14 грудня 2011 р. баскетбольні асоціації Франції, Німеччини, Італії і Хорватії ухвалили рішення відкликати свою спільну заявку на проведення Євробаскету-2015 у зв'язку з невдоволенням певними моментами конкурсної процедури. Спільна заявка цих чотирьох країн була єдиним конкурентом Україні в боротьбі за Євробаскет-2015.

Україна запропонувала для проведення першого в своїй історії чемпіонату Європи з баскетболу найбільші міста країни: Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одесу і Харків. Приймати чемпіонат будуть чотири міста. Як повідомив голова Федерації баскетболу Харківської області Василь Зозуля, Харків може претендувати на проведення матчів чемпіонату Європи, якщо в місті з'явиться Палац спорту місткістю більше 12 тис. глядачів.