К 9 мая заменят кнопочные пульты во всех харьковских лифтахДо 9 травня комунальники замінять кнопкові пульти управління в усіх кабінах харківських ліфтів. Таку вказівку дав міський голова Геннадій Кернес, повідомив він 30 січня журналістам.

"Треба не тільки кнопки поміняти, треба навести лад у кабінах ліфтів. Ми зобов'язані також установити освітлення в під'їздах і біля під'їзду", - заявив Г.Кернес. За його словами, Харків уже отримав енергозберігаючі світлодіодні лампи на 4,5 млн.грн. Ці лампи будуть використовувати біля харківських під'їздів.

Довідка "SQ". Виконком Харківської міськради 27 січня затвердив пілотний проект під назвою "Модернізація інженерного обладнання житлового фонду Харкова". Як повідомив під час засідання виконкому харківський міський голова Геннадій Кернес, на реалізацію проекту необхідно 100 млн. грн., які Харків розраховує отримати з державного бюджету. За словами мера, проект передбачає модернізацію всього ліфтового господарства міста (у Харкові - 6 тис. 515 ліфтів), а також впровадження бездротової системи диспетчеризації.