Дни Московской области начались на ХарьковщинеДні Московської області (Росія) почалися 29 листопада в Харківській області. Делегацію Московської області в Харкові очолює перший заступник голови уряду Московської області Олег Пархоменко. Сьогодні вранці він зустрівся з головою Харківської облдержадміністрації Михайлом Добкіним, харківським міським головою Геннадієм Кернесом і головою Харківської облради Сергієм Черновим.

О.Пархоменко подякував керівникам області і міста за можливість провести Дні Московської області в Харківській. "Ми розраховуємо, що вони дадуть нові можливості для розвитку бізнесу. Це взаємовигідна співпраця, яка наповнює нашу роботу новим змістом. Є ще пласт культурного та освітнього плану. У Харкові навчається багато студентів, і в Московській області теж є багато ВНЗ і наукоградів. Для нас цікавий і актуальний обмін студентами та співпраця в науковій сфері, участь у виставках ", - зазначив О.Пархоменко.

Як зазначив М.Добкін, участь у виставках дозволяє не тільки знаходити нових партнерів, але і представляти досягнення нашого регіону. "Наступного року ми плануємо офіційне відвідування Московської області", - повідомив він.

Довідка "SQ". Під час відкриття Днів Московської області 29 листопада відбудеться низка заходів: о 10:00 у Палаці Спорту "ХПІ" розпочне роботу виставка за участю більше 50 підприємств Московської та Харківської областей "Дні Московської області"; об 11:15 відбудеться урочисте відкриття філії Міжнародної асоціації "Поріднені міста" (вул.Клочківська, 192-А); о 12:00 в малому залі Будинку рад розпочнеться засідання з питань співпраці Московської та Харківської областей, під час якого відбудеться підписання "Протоколу про торгово-економічну, науково-технічну і культурну співпрацю на 2011-2012 рр. у рамках угоди між урядом Московської обл. та Харківською облдержадміністрацією й угоди між адміністрацією Павлово-Посадського муніципального району Московської області та Харківською райдержадміністрацією; о 15:30 у Харківському національному економічному університеті члени делегації Московської області візьмуть участь у роботі круглих столів з питань співпраці за напрямками: промисловість і інноваційні технології, агропромисловий комплекс, екологія, гуманітарна сфера і соціальна політика.