Голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін має намір клопотати перед Міністерством економіки про звільнення з посади начальника Держінспекції з контролю за цінами в Харківській області Анатолія Шалигіна.

Відповідне доручення губернатор дав 29 червня на колегії ХОДА, де А. Шалигін повинен був виступати з доповіддю про цінову ситуацію на споживчому ринку, але був відсутній через хворобу. "Я, звичайно, бажаю йому одужання, але думаю, що причина його відсутності не у хворобі, а в небажанні виступати тут і відповідати на поставлені запитання: чому не розглядаються місяцями документи з розрахунку тарифів, чому пущені на самоплив ціни на ту групу товарів, яка знаходиться під пильною увагою Мінекономіки та обладміністрації? Я не знаю, за які заслуги ця людина обіймала цю посаду, але, на мій погляд, він абсолютно не справляється зі своїми обов'язками. Ми не бачимо від нього конструктивної позиції з жодного питання", - зазначив губернатор.

М. Добкін доручив своєму заступнику Юрію Сапронову написати листа на ім'я міністра економіки Василя Цушка з пропозицією замінити А. Шалигіна на "більш професійну людину, яка зможе впоратися зі своїми обов'язками".

Довідка "SQ". А. Шалигін наказом Міністерства економіки України призначений начальником Держінспекції з контролю за цінами в Харківській області з 1 липня 2009 р.