Харьковский горсовет утвердил образец разового билета на проезд в метрополитенеХарківська міськрада затвердила зразок разового паперового квитка на проїзд у метро. Рішення було прийняте 28 березня на засіданні виконкому міськради.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, разовий паперовий квиток почне впроваджуватися в метрополітені на початку квітня. На кожній станції встановлять два турнікети, обладнаних для видачі паперових квитків. Ці квитки будуть друкуватися спеціально обладнаним терміналом відразу після оплати проїзду. Паралельно з паперовими квитками деякий час можна буде їздити в метро за жетонами.

За словами директора Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергія Дульфана, відповідно до вимог Кабінету міністрів, форма разового квитка на метро після затвердження міськвиконкомом буде також затверджуватися облдержадміністрацією. За словами Г.Кернеса, паперовий квиток на метро - це перший етап запровадження в Харкові єдиного електронного проїзного квитка на всі види пасажирського транспорту: метро, ​​трамвай, тролейбус. Планується також поширити єдиний квиток на маршрутні автобуси, які для цього обладнають спеціальними валідаторами.

Увечері 28 березня на ст. метро "Історичний музей" пройшло тестування нової системи турнікетів, переобладнаних під паперові квитки. Як пояснив "SQ" один зі співробітників метро, ​​який брав участь у тестуванні, перед запуском система повинна пройти пробу на ефективність. На ст. м. "Історичний музей" під паперові талончики переобладнаны п'ять турнікетів.