Засідання Координаційного комітету з підготовки та відзначення Дня Харківської області, який відзначатиметься 19 вересня, відбулося 28 липня. Як повідомив офіційний сайт облради в 2010 р. будуть відзначати 245-річчя Харківської області як адміністративно-територіального утворення.

Члени оргкомітету обговорили проект плану заходів святкування ювілею області. Було прийнято рішення створити робочу групу, яка буде курирувати процес підготовки до свята, а також "займатися аналізом і узагальненням інформації, що надходить від усіх, хто бере участь у підготовці заходів, приуроечних до Дня області". Керувати робочою групою буде голова постійної комісії облради з питань молодіжної політики, фізкультури, спорту і туризму Наталя Левченко.

Довідка "SQ". Згідно маніфесту російської імператриці Катерини ІІ від 28 липня 1765 р. "Про встановлення в Слобідських полках пристойного громадянського устрою і про перебування канцелярії губернської і провінційної", Слобідські козачі полки перетворювалися в гусарські, а на їх території грунтувалася Слобідсько-Українська губернія з 5-ма провінціями на місці колишніх полків і адміністративним центром у Харкові.