Справа двох співробітників Лозівського міського відділу міліції, яких звинувачують у причетності до загибелі мешканця Лозової Ласло Коломпарова, направлена до суду. Про це сьогодні, 28 березня, повідомив журналістам начальник слідчого управління прокуратури Харківської області Артем Степанов. За його словами, міліціонерів підозрюють не тільки у побитті Л.Коломпарова, через що той вистрибнув з вікна райвідділу, а й у вимаганні та отриманні хабара від іншого мешканця Лозової. Про це стало відомо в ході розслідування прокуратури.

А.Степанов зазначив, що міліціонери підозрюються в тому, що вони провели незаконний огляд будинку мешканця Лозової та вимагали у нього 6 тис.грн. За словами прокурора, міліціонери обвинувачуються за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 365 (зловживання правоохоронцем владою або службовим становищем; карається позбавленням волі терміном від 5 до 12 років), ч.2 ст. 127 (застосування тортур; карається позбавленням волі терміном від 5 до 10 років), ч.2 ст. 368 (одержання хабара у великому розмірі; карається позбавленням волі терміном від 5 до 10 років) і ст. 162 (незаконне проникнення в чуже домоволодіння; карається штрафом і обмеженням свободи до 3 років). Зараз обвинувачені міліціонери знаходяться під вартою.

Довідка "SQ". Днем 9 січня 2011 р. з кабінету, розташованого на четвертому поверсі Лозівського міського відділення міліції, вистрибнув 39-річний Л.Коломпаров. Він був доставлений до відділення міліції за підозрою в незаконному зберіганні наркотиків. Пізніше Л.Коломпаров помер у Лозівській центральній районній лікарні.