Бюджет розвитку Харківської області за підсумками 9 міс. 2011 р. збільшиться на 2,4 млн.грн. за рахунок продажу комунального майна до 25,8 млн.грн. Додаткові кошти бюджету розвитку розподілили на сесії облради 27 жовтня, також депутати затвердили інші зміни в облбюджеті на 2011 р.

За даними облради, додатково отримані кошти спрямовані на збільшення статутного фонду ВЕП "Держпром" на 1 млн.грн., на розробку електронного паспорта житлово-комунального господарства області (40 тис.грн.), на реконструкцію водонапірної башти в с.Новокомсомольске (Печенізький р-н, 270 тис.грн.), на капітальний ремонт системи водопостачання в с.Ватутіне (Нововодолазький р-н, 298 тис.грн.), реконструкцію водонапірної башти в сел.Кегичівка (130 тис.грн.), на капремонт водонапірної башти в с.Вільча (Вовчанський р-н, 210 тис.грн.), на реконструкцію глибинної свердловини в Дергачах (261 тис.грн.).

Кошти також виділені на співфінансування реконструкції Красноградської школи № 1 ім.Копиленка. Районним бюджетам буде виділено 94 тис. грн. (по 3,5 тис.грн. кожному району) на придбання комп'ютерної техніки для районних газет.

Як зазначили в облраді, змінами, внесеними до облбюджету на 2011 р., передбачається субвенція в 460 тис.грн. з резервного фонду облбюджету Блюзнюковскому району на капремонт Криштопівської загальноосвітньої школи, Харківському району - на облаштування внутрішніх приміщень (туалетів) Покотилівського ліцею "Промінь" (280 тис.грн.), Великобурлуцькому району - на капремонт системи опалення та топкової Гниличанської школи (272 тис. грн.). Розподілений також 1 млн. 476 тис.грн. на фінансування робіт, пов'язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом і утриманням автомобільних доріг.

Як повідомляється в пояснювальній записці до проекту змін до облбюджету, реорганізація комунальних закладів культури призвела до економії 108 тис.грн. Ці кошти передані до фонду розвитку і спрямовані на капітальний ремонт глядацького залу Харківського державного академічного театру ляльок ім.В.Афанасьєва (57 тис.грн.), Капітальний ремонт будівлі Харківського театру для дітей та юнацтва (35 тис.грн.), Капітальний ремонт покрівлі Харківського художнього музею (16 тис.грн.).