Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов заявив, що до кінця 2010 р. керівний склад міліції буде скорочено до 50% від нинішньої чисельності. Про це він повідомив під час робочої зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, повідомив офіційний сайт президента.
А. Могильов зазначив, що реформування в системі МВС давно назріло і є вкрай необхідним. Зокрема, за його словами, штат керівного складу відомства вже скорочено на 15%.

В. Янукович підкреслив, що паралельно з реформуванням МВС та оптимізацією роботи його керівників він очікує від міністерства "розробки сучасних механізмів мотивацій працівників міліції та ефективної роботи з укріплення соціального захисту міліціонерів". Він зазначив, що він "знає про заходи, які приймають правоохоронці в боротьбі із злочинністю, і в цій жорсткій боротьбі є випадки загибелі співробітників міліції при виконанні службових обов'язків, як це було в Житомирській і Харківській областях".

Довідка "SQ". Співробітник міліції Сергій Євлахов загинув у Харкові увечері 7 липня. Інспектори патрульної служби на пр.Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив кілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Міліціонер помер на місці події. Підозрюваного у вбивстві міліціонера було затримано вранці 8 липня.