Половину оздоровительного лагеря завода им.Малышева примут в коммунальную собственность – вице-губернатор Е.Савин"Половину дитячого оздоровчого табору "Червона Гвоздика" (Харківський район) планується прийняти в комунальну власність", - повідомив 26 травня журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін. За його словами, табір знаходиться на балансі ДП "Завод ім.Малишева" (Харків). Після прийняття частини табору в комунальну власність його почнуть ремонтувати. "З директором заводу знайдено порозуміння у вирішенні проблеми табору", - зазначив Є.Савін.

Він також повідомив, що обов'язково у цьому оздоровчому періоді відкриється і табір "Дружба" у Красноградському районі. "Але це відбудеться не 1 червня. Проблема табору обговорювалася з керівником ВАТ "Житлобуд-1" (Харків) Олександром Харченком. Табір невеликий - на 50 дітей за зміну. ​​Тому і вартість проекту його будівництва порівняно невелика - 3,6 млн.грн. Це ж не 10 корпусів будувати. Тому ми встигнемо відкрити його в оздоровчий сезон", - зазначив Є.Савін.

За його словами, що стосується табору "Ракета", власником якого є "Укртелеком", то є проблеми з його відкриттям як дитячого табору. "Така проблема не тільки в Харкові, але і, наприклад, у Луганську у зв'язку зі зміною власника "Укртелекому". Табір відмінний і підготовлений. Але чи відкриється він як табір?", - заявив Є.Савін.

Він зазначив, що з тих таборів, які в минулих роках не працювали, цього року відкриється табір "Політ" ЗАТ "Завод "Південкабель" (Харків) і колишній табір КП "Міськелектротранс" у сел.Високий ("Лісова поляна"). Цей табір був переданий у комунальну власність Харківської райради, і там зараз ведеться активна підготовка.

За словами віце-губернатора, розвивається проект створення обласного табору на базі табору "Лелека" у Зміївському районі. "На позаминулій сесії Харківської облради на проектування обласного "Артеку" було виділено З00 тис.грн. Уже виконується ескізне проектування. Я думаю, що одними бюджетними коштами це питання не вирішити. Низка великих підприємств, наприклад, ВАТ "Турбоатом" і ДП "Завод "Електроважмаш", не мають власних оздоровчих таборів. І ми будемо звертатися до них з проханням взяти пайову участь у будівництві табору. Поки "Лелека" працює у старому форматі", - зазначив Є.Савін.

Він також повідомив, що на серпневу сесію облради буде винесено проект програми збереження і розвитку мережі дитячих оздоровчих закладів. "Це питання відпрацьовано з усіма районами області. Пройшла повна інвентаризація дитячих таборів. Планується, що за п'ять років кожен з 18 таборів комунальної власності отримає по 1 млн.грн. Ми знаємо, що якщо вкладається 1 млн.грн., то можна замінити меблі, провести капремонт", - зазначив Є.Савін.

 

 

Довідка "SQ". Табори Харківської області готові до оздоровчого сезону на 95%. В області планується оздоровити близько 85% дітей області віком від 7 до 16 років - близько 185 тис. У 2010 р. було оздоровлено 83% дітей.

У Харківській області буде працювати 889 дитячих оздоровчих установ, 41 стаціонарний табір, з них 38 заміських і три санаторного типу, 13 таборів праці та відпочинку і 18 наметових таборів.