Будівля на вулиці Сумській, 11 у Харкові, в якій минулої осені сталася пожежа, виключена з комунальної власності міста. Таке рішення було прийнято 27 квітня на засіданні виконкому міськради.

Довідка "SQ". Пожежа в чотириповерховій будівлі на вул. Сумській, 11 сталася на початку вересня 2010 р. Пожежа почалася близько 20.30 6 вересня в приміщенні кафе "Занзібар", яке знаходилося на першому поверсі будівлі. Крім кафе на першому поверсі були розташовані магазини "Люксоптика", "Бриз", "Червоний маг" і "Карнеол". Потім вогонь перекинувся вище. На другому поверсі знаходився офіс теленовин "Харьковские известия", на третьому і четвертому- офіси комерційних організацій. Пожежа була локалізована о 6.20 7 вересня і повністю ліквідована об 11.06.

6 квітня на засіданні сесії Харківської міськради було прийняте рішення знести будівлю по вулиці Сумській, 11. Це рішення прийнято на основі укладання інституту "Укргосстройпроект" та Інституту судових експертиз ім.Бокаріуса. "Те, що стосується інвестицій і компенсацій, - це цивільно-правові відносини, по них будуть прийняті рішення в робочому порядку", - заявив харківський міський голова Геннадій Кернес.

Раніше власники квартир і офісів, розташованих у цій будівлі, виступали проти його знесення, заявляючи, що будівлю можна відремонтувати, а рішення про його знесення приймається на догоду чиїмсь комерційним інтересам.