"У Харківській області немає проблем з розрахунками за газ", - заявив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

"Зараз ми не можемо говорити, що у нас є велика проблема. Є гра слів. У різночитання кожен дивиться по-своєму. Оплата відбувається після закінчення місяця з того моменту, як почали подавати тепло. Основні платежі підуть у кінці листопада - перших числах грудня, і рівень розрахунків за газ зростатиме в геометричній прогресії. Всьому свій час. Люди заплатять за тими квитанціями, які їм прийдуть, і ми розрахуємося за газ", - підкреслив губернатор. Він також підкреслив, що у Харківській області не буде проблем з лімітами на газ.

За його словами, на кінець минулого року рівень розрахунків за газ склав близько 90%. "Такого не було ніколи в історії незалежної України" - підкреслив М.Добкін.

Довідка "SQ". За даними ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз Україна", на 25 листопада рівень розрахунків теплоенергетичних підприємств Харківської обл. за газ склав 59%.