За кожною лікарнею та інтернатом у Харківській області буде закріплений депутат обласної ради, який повинен буде надавати медустанові допомогу. Про це 25 лютого в ефірі обласного радіо заявив голова Харківської облради Сергій Чернов, повідомив сайт облради.

За словами С. Чернова, в минулому році Обласний госпіталь інвалідів війни під особистий контроль взяв голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Голова облради підкреслив, що шефство губернатора позитивно відбилося на стані цієї медустанови. З обласного бюджету на ремонт будівлі в минулому році було виділено близько 3,5 млн. грн. На ці гроші в госпіталі відремонтована покрівля, замінені вікна на сучасні енергозберігаючі, встановлені нові вхідні фасадні двері та повністю оновлено ліжковий фонд.

За словами голови облради, в останні роки у жителів сільської місцевості з'явилася можливість пройти лікування в цьому госпіталі. Якщо в 2007-2008 рр. там лікувалася третина сільських жителів, то сьогодні це 57-58%. "Це дуже важливо, тому що саме в сільській місцевості немає такого рівня медичної допомоги. Безумовно, цей напрямок своєї діяльності ми будемо посилювати і надалі", - резюмував Сергій Чернов.

Довідка "SQ". М. Добкін є депутатом облради (від Партії регіонів). Входить до складу постійної комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації.