Исполком горсовета собирается на внеочередное заседание. В повестке дня - вопрос о квартплате Завтра, 27 січня, відбудеться позачергове засідання виконкому Харківської міськради (початок - о 13.00). Як повідомив сайт міськради, на порядку денному - внесення змін до рішення виконкому від 20 грудня "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, які знаходяться у комунальній власності територіальної громади м. Харкова"; про пілотний проект "Модернізація інженерного обладнання житлового фонду міста Харкова".

Довідка "SQ". У Харкові з 1 січня підвищені тарифи квартплати. До тарифу на утримання будинків та прибудинкових територій включена оплата 11 послуги (з нього виведена оплата послуги на вивезення побутових відходів, яка буде оплачуватися окремо).

18 січня прем'єр-міністр України Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів заявив, що він обурений тим, що "деякі керівники органів місцевої влади з 1 січня 2012 р. припустили підвищення тарифів ЖКГ у своїх регіонах у середньому на 8,3%". М.Азаров доручив міністрові регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолію Близнюку підготувати звіт для уряду про заходи, які необхідно вжити уряду, міністерству і регіональним адміністраціям, щоб припинити "цей тарифний розгул".

У той же день харківський міський голова Геннадій Кернес заявив журналістам, що він "не бачить підстав для перегляду рішення про підвищення в Харкові квартплати".

Завтра, 27 січня, А.Близнюк планує відвідати Харків з робочим візитом. Він має намір зустрітися з Г.Кернесом, і на цій зустрічі, найімовірніше, обговорюватиметься питання перегляду підвищення тарифів квартплати в Харкові.