Посадові особи райдержадміністрації Харківської області та держпідприємства цього ж району підозрюються у зловживанні владою або службовим становищем. Як повідомив "SQ" заступник прокурора області Леонід Лахтюк, в листопаді 1999 р. держпідприємству було надано право на постійне користування 224 га землі. В порушення статусу підприємства та вимог статей Земельного кодексу директор підприємства звернувся до райдержадміністрації з проханням припинити право підприємства використовувати цю землю. Чиновники райадміністрації без відповідної перевірки задовольнили прохання. Вартість земель була оцінена в 2 млн. 437 тис.грн. Ділянка була передана до земель запасу сільгосппризначення (раніше знаходилася у власності Мінагрополітики).

Перед цим згаданий керівник звернувся до райадміністрації із заявою про надання цієї ділянки йому в оренду. У жовтні 2009 р. більше 183 га були надані йому в оренду для ведення товарного сільгоспвиробництва.

Так, землі були вилучені у міністерства без його згоди. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (зловживання владою або службовим становищем, яке призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу.