Головний відділ податкової міліції Спеціалізованої ДПІ з роботи з великими платниками податків у Харкові та управління податкової міліції ДПА в Харківській області в жовтні порушили кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами приватного підприємства Харківського регіону. Про це повідомили "SQ" у прес-службі СДПІ. Справа порушена за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу. Керівництво підприємства в 3-му кварталі 2010 р. отримало фінансову допомогу на розрахунковий рахунок фірми, але не відобразило її в податковій звітності, ухилившись від сплати 19,6 млн.грн. податку на прибуток.

Як відзначили в прес-службі, зараз міліціонери шукають ліквідне майно фігурантів справи, щоб за рахунок його продажу погасити нанесений державі збиток. Встановлюються особи, причетні до скоєння злочину.

Довідка "SQ". Ч.3 ст.212 КК передбачає покарання за умисне ухилення від сплати податків, вчинене особою, раніше судимою за ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), або якщо ці дії призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах. Засуджені за цією статтею караються позбавленням волі терміном від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років з конфіскацією майна.