Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін доручив міській владі розробити програму введення в експлуатацію артезіанських свердловин. Про це М. Добкін повідомив 24 червня під час брифінгу за підсумками виїзного засідання колегії Міністерства житлово-комунального господарства України.

"Я дав доручення підготувати в Харкові програму спорудження 5-10 артезіанських свердловин у різних частинах міста, поставити там сучасні системи доочистки води, щоб вона відповідала всім вимогам, які сьогодні пред'являються до її якості. Перші дві свердловини будемо намагатися запустити цього року, і всі мешканціі міста зможуть набирати воду абсолютно безкоштовно в будь-якій кількості", - повідомив губернатор.

За його словами, свердловини будуть бурити у північному, південному, східному і західному районах міста, щоб до них можна було зручно доїхати. "Якщо буде можливість зробити свердловину в спальному районі, то вона там буде зроблена. Але якщо будівництво в таких районах буде неможливо, то будемо бурити там, де можна отримати хорошу якісну воду", - відзначив М. Добкін.

Як повідомив губернатор, приблизна глибина свердловин складе 700-1000 м. Вартість програми будівництва артезіанських свердловин, за словами М. Добкіна, ще невідома.

Як відзначив міністр з питань ЖКГ Юрій Хіврич, споживання води з артезіанських свердловин переважніше і безпечніше, ніж з поверхневих джерел. "Сьогодні поверхнева вода для того ж Харкова дешевше, тому що менше витрати. А підземна вода дорожче, але за якістю набагато чистіше. Тому зараз просто потрібно на артезіанські колодязі встановлювати менш енергоємне обладнання, щоб витрати на підняття цієї води і витрати на переробку тієї води , яка сьогодні йде по водоканалу, були хоча б однакові", - зазначив Ю. Хіврич.