В. Янукович настаивает на возвращении мажоритарной системы на выборах в Верховную Раду  Президент України Віктор Янукович наполягає на поверненні мажоритарної системи на виборах народних депутатів. Про це він заявив 25 лютого під час телепроекту "Пряма розмова з країною".

"Впровадження виключно пропорційної системи виборів було помилкою. У результаті цього багато народних депутатів загубили мотивацію бувати в регіонах і працювати для людей", - зазначив президент.

За його словами, зараз робоча група розробляє законопроект, яким на виборах народних депутатів буде повернута мажоритарна система. "Я сам братиму участь в обговоренні цього законопроекту. І саме за моїм підписом цей проект піде на розгляд до парламенту. Але я підпишу цей законопроект лише у випадку, якщо в ньому буде передбачено повернення мажоритарної системи як мінімум у співвідношенні 50 на 50: тобто одна половина депутатського корпусу буде обиратися за пропорційною системою, друга - за мажоритарною. Якщо ж в робочій групі прийдуть до згоди і запропонують стовідсоткове обрання депутатів за мажоритарною системою - я також не будуть проти. У будь-якому випадку, обрання за мажоритарною системою підвищить відповідальність депутатів і якість роботи Верховної Ради", - зазначив В.Янукович.

Довідка "SQ". Телепроект "Пряма розмова з країною" присвячений року перебування В.Януковича на посаді президента. Телепроект йде в прямому ефірі на телеканалах "Інтер", "1 +1", ICTV, ТРК "Україна", "Перший національний", "5 канал" з 11.00 до 14.00. До кінця трансляції на проект надійшло близько 58 тис. дзвінків і 11 тис. електронних листів із запитаннями.