Президент України Віктор Янукович доручив головам облдержадміністрацій до кінця 2010 р. створити в регіонах дитбудинки з медично-діагностичним ухилом. Про це В.Янукович заявив 25 лютого під час телепроекту "Пряма розмова з країною".

"Я доручив усім губернаторам створити опікунські ради, які б опікувалися дитбудинками. У кожній області повинен бути організований мінімум один дитячий будинок, у якому б не рідше одного разу на рік не менше ніж протягом місяця вихованці звичайних дитбудинків знаходилися на обстеженні, отримували необхідне лікування . Необхідно створити систему, яка б стежила за станом здоров'я цих дітей", - повідомив президент.

При цьому В.Янукович підкреслив, що якщо в якомусь регіоні такий дитбудинок не буде створено, то губернатор може позбутися через це своєї посади. "Байдужі люди при мені ніколи не будуть працювати у владі", - заявив президент.

Довідка "SQ". Телепроект "Пряма розмову з країною" присвячений року перебування В.Януковича на посаді президента. Телепроект йде в прямому ефірі на телеканалах "Інтер", "1 +1", ICTV, ТРК "Україна", "Перший національний", "5 канал" з 11.00 до 14.00. До початку трансляції від українців надійшло більше 35 тис. питань.