Пакет антикорупційних законів буде прийнятий в цьому півріччі. Про це 25 лютого заявив президент України Віктор Янукович під час телепроекту "Пряма розмову з країною". "Це мій законопроект. Я даю гарантію, що він буде розглянутий як першочерговий і почне діяти до кінця цієї сесії парламенту", - зазначив президент.

При цьому В.Янукович підкреслив, що в парламенті існують групи, які блокують ті чи інші законопроекти. "Я не можу впливати на парламент, він живе своїм життям. Про це говорить і те, що я заветував 29 законів", - пояснив президент той факт, що його антикорупційні законопроекти вже рік не голосуються в парламенті.

У той же час, відзначив В.Янукович, в Україні в рази збільшилася кількість кримінальних справ, пов'язаних з випадками корупції. Він повідомив, що за рік в країні порушено понад 3 тисячі таких справ.

Як повідомив В.Янукович, зниженню рівня корупції сприяють процеси дерегуляції, що скорочують кількість необхідних дозволів і довідок для ведення тієї чи іншої діяльності, й адмінреформа, завдяки якій зменшується кількість чиновників.

"Корупційними діями в країні займається близько 5% українського суспільства. А всі інші від цього страждають", - зазначив президент.

Довідка "SQ". Телепроект "Пряма розмову з країною" присвячений року перебування В.Януковича на посаді президента. Телепроект йде в прямому ефірі на телеканалах "Інтер", "1 +1", ICTV, ТРК "Україна", "Перший національний", "5 канал" з 11.00 до 14.00. До початку трансляції від українців надійшло більше 35 тис. питань.